SHOOTING DAY

SHOOTING DAY

SHOOTING DAY
Geschreven door Entisar Ben-Abdelmoumem

Het allerleukste aan mijn werk is dat ik op bijzondere plekken mag komen en inspirerende mensen ontmoet. Zo ook op maandag 10 april. Bepakt en bezakt en met een volgeladen auto, vertrok ik voor dag en dauw richting Sonnenborgh, museum en sterrenwacht in hartje Utrecht. Een beetje museumkenner weet dat musea in Nederland op maandag gesloten zijn. Museum Sonnenborgh heeft zijn deuren speciaal voor ons geopend voor een exclusieve shoot met meteorologe en RTL-presentatrice Amara Onwuka. De shoot is voor het blad For You en Amara zal onder andere de voorpagina sieren. Met een oplage van 260.000 stuks zal het blad door het hele land worden verspreid. Het team bestaat uit topkapper Corné Snels van Hardy’s, een van de beste visagistes die ons land rijk is; Micky Jooren, gerenomeerd fotograaf René van Hulst en de productie was in handen van Elly Jole.

Wat mijn rol is in het geheel? Ik was styliste van de shoot. Mijn taak was om ervoor te zorgen dat Amara op haar paasbest gekleed was met de juiste accessoires om een zo mooi mogelijk eindproduct te kunnen leveren. Amara is een feest om te kleden. Met haar maatje 36, 1.80 en prachtige getinte huid zijn er maar weinig dingen die haar niet staan. Maar wat trek je iemand aan die elke dag een nieuwe outfit draagt op tv? Hoe kan ik de lezer het beste verrassen en tegelijk Amara’s sterkste punten accentueren en last but not least, welke outfit past het best bij de omgeving? Een hoop factoren om rekening mee te houden, maar het resultaat mag er zijn!

Voor de cover heb ik gekozen voor een mouwloze kokerjurk van Ted Baker in een lieve bloemen- en vlinderprint. De kleuren complementeren Amara’s huidskleur en het contrast van het lieve jurkje met haar prachtige en stoere bos krullen is te gek. De schoenen die gebruikt zijn voor de shoot zijn van Ted Baker.

De tweede set is een set van Fabienne Chapot met palmprint. De blouse en het shortje hebben dezelfde print, waardoor het lijkt alsof Amara een playsuit draagt. Deze serie is geschoten in de collegezaal van het museum. Tegen het bruin van de collegebanken stak het groen van de set super af. Een speelse outfit in een serieuze omgeving. Lang leve contrasten!

De volgende set is een wijde roze bebloemde broek van Marc Cain met een roomwit opengewerkte top van NIKKIE. Deze serie is gefotografeerd in de bibliotheek. Een prachtige ruimte  met een verzameling boeken over meteorologie en sterrenkunde waar iedere weervrouw van droomt.

Het museum bestaat uit twee verschillende gebouwen en is twee koepels rijk. In één van die koepels vond de volgende fotoserie plaats. De koepel is een prachtige ruimte met een dak dat opengedraaid kan worden en alle apparatuur om naar de sterren te kijken. Voor deze locatie heb ik gekozen voor een set van Maison Scotch in okergeel en legergroen. Niet direct Amara’s favoriete kleuren, maar als iemand het kan hebben, is zij het wel. Ook onder deze set droeg Amara schoenen van Ted Baker. Ik heb gekozen voor een sandaal met een 70’s feel. Een flinke (ronde) blokhak en plateau maken de outfit compleet.

Last but not least kreeg Amara een donkerblauwe kanten opengewerkte jurk aan van Phase Eight. In één woord ‘wauw’. Ik hoop stiekem dat Amara gauw een keer bij ons komt shoppen en dat ik haar nog meer mooie creaties mag laten zien. Benieuwd naar het eindresultaat? De tweede week van mei kunt u de nieuwe editie van For You gratis ophalen bij ons in de winkel!

 

 

Gimbrère Mode
marketing@gimbreremode.com
Geen reactie's

Geef een reactie